Tomatgratinerade jordärtskockorJordärtskockan med sin fina smak är en användbar rotsak. Dessutom är den lättodlad om du har en egen plätt jord! Prova ett lite annorlunda recept där skockorna gratineras i tomatsås. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta jordärtskockorna om det behövs och skala dem slarvigt. Dela de större skockorna i bitar så alla är ungefär jämnstora. Koka knappt mjuka i lättsaltat vatten i 10-15 minuter. Gör tomatsåsen medan jordärtskockorna kokar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i oljan tills löken mjuknar och tillsätt tomaterna, salt och svartpeppar. Mortla eller smula kryddörterna och tillsätt. Låt puttra samman i minst 5 minuter, gärna mer. Lägg jordärtskockorna i en smord, ugnsfast form och häll tomatsåsen över. Sätt in dem i ugnen och låt stå i 15 minuter. Ta ut dem, strö över den rivna osten och låt dem stå i ytterligare 10 minuter tills osten smält och fått lite färg.
Servera gärna med matvete eller ris och en sallad. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GratängerVärmande och matiga potatisgratängerEnkel vardagsmat eller lyxigt tillbehör till helgsteken? En klassisk gratäng med potatis som bas är båda delar! Picknick till 6 juniFira nationaldagen med en härlig picknick!Svenskare än vår svenska natur kan det väl inte bli? Fira 6 juni och allemansrätten, packa en härlig picknickkorg - kanske med fyllda baguetter med brie och aprikos! ChokladbollarBaka de godaste chokladbollarna!
Ställ fram ett stor fat hemgjorda chokladbollar och barnen kommer att flockas runt det på en gång. Det är något visst med bollarna som alltid går åt först på alla kalas. Dessutom är chokladbollar ofta något av det första många bakar, bekvämt lättgjorda som de är, utan att det behövs någon ugn. |
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Synd att tomatsåsen dödar den fina jordärtskocksmaken! Jag kommer att förändra detta recept.