ÄrtbiffarVegetariska biffar som är lätta att laga! Gula ärtor är ett gott allternativ till kikärtor. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Blötlägg ärtorna över natten. Häll av vattnet och koka ärtorna i nytt vatten i cirka 1 timme. Ärtorna ska vara mjuka men inte sönderkokta. Finhacka löken och vitlöken. Mosa eller mixa ärtorna grovt tillsammans med löken, vitlöken och kryddorna. Tillsätt ägg, sesamfrön och maizena. Forma smeten till små biffar och stek dem i rikligt med olja på medelhög värme så de får en knaprig yta. Vänd när biffen håller ihop och har en fin färg. Servera biffarna nystekta tillsammans med grönsaker, till sallad, couscous eller potatisrätter. Biffarna passar också i ett pitabröd. * Torkad koriander kan med fördel bytas ut mot ett knippe färsk om det är säsong. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KladdkakorKrispigtVarför ska alltid barnen ha ensamrätt till knasiga sötsaker? Baka en krispigt kladdig kaka med chokladpuffar! PajreceptViltpaj som värmerPaj är både fest- och vardagsmat. Inte konstigt: En rätt som både är lättlagad, går att variera så mycket och dessutom kan smaka helt underbart är ju svårslagbar. Till vardags lagar vi gärna standardpajerna, de recept vi gjort många gånger. Visste du att ett av de absolut mest populära recepten på paj är just köttfärspaj? Prova att förnya den uppskattade pajen och gör en god variant på viltfärs i stället! Laga viltpaj med skogssvamp eller champinjon från frysen eller butiken. Eller har du kanske torkad svamp kvar? Enbär ger god krydda och du får en paj med både mer och vildare smak än den vanliga. God helg önskar pepparochsalt.se! |
|