Falafel på gula ärtorI klassisk falafel används kikärtor, men här är de utbytta mot gula ärtor som är mer klimatsmarta. Receptet kräver matberedare. Du behöver
Gör så här:40-50 st små Blötlägg ärtorna minst 12 timmar, gärna ett dygn. Skala och grovhacka lök och vitlök. Lägg i en matberedare tillsammans med ärtor och övriga ingredienser. Mixa tills det är mycket finfördelat, rör om ibland om det behövs. Forma små biffar, skölj händerna i kallt vatten emellanåt så går det lättare. Stek i rikligt med olja i en stekpanna, vänd när de fått fin färg på undersidan. Falafel är kanske allra godast i pitabröd eller liknande tillsammans med olika såser och grönsaker och gärna saltgurka, men passar till det mesta. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Picknick till 6 juniFira nationaldagen med en härlig picknick!Svenskare än vår svenska natur kan det väl inte bli? Fira 6 juni och allemansrätten, packa en härlig picknickkorg - kanske med fyllda baguetter med brie och aprikos! KladdkakorFikadags!Hösten är här och vi närmar oss en tid när fikat blir en viktig ljuspunkt under allt mörkare dagar. Värm upp inför höstens fikastunder med muffins! FisksoppaVärmande fisksoppa!Fisk är en god början till många rätter och i soppa gör den sig utmärkt. Förutom att fisk innehåller nyttiga fetter så ger den protein till låg fetthalt. Och mycket smak! Prova ett nytt vardagsrecept med festsmak! En enkel och rejäl fisksoppa med kokosmjölk, som fungerar både en vardagskväll och som helgmat. Servera med hembakat bröd förstås, kanske en baguette? Eller ett gott grahamsbröd? Vi lovar en värmande höstmiddag! |
|
Hej... vill bara tillägga att det går alldeles utmärkt att göra dessa falaflar UTAN ägg! Jag hade i ett par matskedar mjöl istället. Mumsiga blir de!