![]() ![]() Gratinerad squash med quornfärs![]() Värmande rätt som kanske är allra bäst på hösten när squashen är som finast. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200 grader. Halvera squasharna och gröp ur fruktköttet, men lämna en kant så de håller stadgan. Nagga botten och pensla varje squash med lite olivolja. Lägg dem i en ugnsfast form och låt stå i ugnen i 30 minuter. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa champinjonerna och skär dem i små bitar. Hetta upp oljan i en stor panna eller gryta och fräs lök, vitlök och champinjoner i cirka 10 minuter tills vätskan kokat ur. Rör ner quornfärsen tillsammans med tomatpuré, krossade tomater, salt, timjan och buljong. Låt puttra samman till en tjock sås och rör ner crème fraichen. Smaka av med salt och peppar. Fyll squashhalvorna med quornfärssåsen och strö över riven ost. Gratinera i 200 grader i cirka 10 minuter. Servera gärna med bulgur eller ris och sallad. ![]() ![]() ![]()
|
|