RårakorFrån husmanskosten hämtas rårakorna, ett bra tillbehör som gärna serveras traditionsenligt med lingonsylt. Du behöver
Gör så här:Skala potatis och lök och riv på rivjärnets grova sida. Krama ur överskottsvätskan. Blanda väl med ägg, salt och svartpeppar. Smält smöret i en stekpanna eller plättlagg och stek tunna plättar. Vänd efter några minuter när de fått gyllenbrun färg och stek färdiga. Servera genast. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakabullarNybakatVad sägs om en nybakad kanelbulle till helgfikat? I stället för en mikrad från frysen... SkorporKnaprigt med snitsLitet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan! Koka syltBär kvar i frysen?Det är lätt att koka sin egen sylt. Du kan variera dina recept och hitta egna smak-favoriter. Färska bär och frukt eller använd det du har i frysen. På kokasylt.se finns recepten du behöver. Bara att ta fram syltgrytan och börja samla glasburkar! |
|