Mathavresallad med rotfrukterRobust sallad som är ett perfekt tilbehör till varmrätten eller på buffén. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Finhacka löken, moroten och kålroten och fräs den sakta i lite olja i en kastrull. När löken och rotfruktern är mjuka, lyft ur dem och häll i 4 dl vatten och buljongtärningen. Låt koka upp och rör ner mathavren. Låt koka på svag värme cirka 15 minuter. Blanda de svalnade rotfrukterna med bönorna och den tärnade tomaten. Rör samman olivolja, vinäger, oregano, kapris och honung. Blanda med rotfrukterna och bönorna och blanda sedan med den svalnade mathavren.
Smaka av med salt och peppar. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LakritskakaSvart som lakritsEn kladdkaka utan choklad? Smaksätt med lakrits och du har en lakritskladdkaka! PepparkakorFörklädet på, pepparkaksdags!Nionde december firas pepparkakans dag med buller och bång. Det är tid att baka pepparkakor! KycklingreceptDragon & baconDet är lätt att lyckas bra när man lagar mat med kyckling. Köttet är både magert och saftigt och det går lätt att variera rätterna. Prova baconlindad kycklingfilé med dragon och du får en helgrätt som går att laga både med tanke på miljö och plånbok. I dag finns både kyckling och bacon som är ekologiskt producerat, och de flesta rotfrukter går fint att hitta kravmärkta. Att krydda kyckling med örtkryddor ger ofta en fin smak, lindar du den i bacon får du dessutom till en bra brytning mellan örterna, den milda kycklingen och det kraftiga i baconet. Servera med matvete och örtkryddade, ugnsbakade morötter och rödbetor så har du en festmiddag av det robustare slaget, som smakar betydligt mer än du behövt anstränga dig! Snabbt, lätt och väldigt gott! Trevlig mathelg önskar pepparochsalt.se! |
|