Mathavresallad med rotfrukterRobust sallad som är ett perfekt tilbehör till varmrätten eller på buffén. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Finhacka löken, moroten och kålroten och fräs den sakta i lite olja i en kastrull. När löken och rotfruktern är mjuka, lyft ur dem och häll i 4 dl vatten och buljongtärningen. Låt koka upp och rör ner mathavren. Låt koka på svag värme cirka 15 minuter. Blanda de svalnade rotfrukterna med bönorna och den tärnade tomaten. Rör samman olivolja, vinäger, oregano, kapris och honung. Blanda med rotfrukterna och bönorna och blanda sedan med den svalnade mathavren.
Smaka av med salt och peppar. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! ChokladkakorRött i chokladenVi erkänner gärna att vi älskar choklad! I allt från stabila kladdkakor till muffins. Få efterrätter är lika självklara till en god middag som de med choklad. Tackar du nej till hemgjord chokladglass, banankaka eller den härliga franska chokladkakan? Chokladälskaren som redan bakat mandelbrownies gör klokt i att prova ett nytt recept på chokladkaka med rött vin. Kan det bli godare? |
|