KesobiffarNaggande goda små biffar som mättar bra. Gör gärna en stor sats och frys, stekta eller ostekta. Du behöverGrundrecept
Basilika och vitlök
Kapris och persilja
Gör så här:20-30 stycken. Finhacka löken. Mosa potatisen och blanda med keso, lök, ströbröd och ägg. Smaka av smeten med salt och peppar. Blanda gärna i någon av varianterna på smaksättning, eller stek kesobiffarna naturella. Forma små bollar som plattas till biffar och panera dem i ströbröd. Stek i generöst med olja på medelvärme tills de fått fin yta på båda sidor. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! NudelwokSnabb nudelwok till vardag och festKryddig kycklingwok på nudlar eller kanske en nudelsallad med lax? VåffeldagenFira våffeldagen!Idag firar vi våffeldagen i Sverige och passar på att njuta av frasiga härliga våfflor av alla slag! PannkakorPannkakor är svaret!Pannkakor hamnar i den absoluta toppen bland våra husmansfavoriter. Smeten går snabbt att vispa ihop och pannkakorna görs enkelt glutenfria eller veganska. Förpassa inte pannkakorna till efterrättshörnet! Gör dem istället grövre med rågmjöl och duka upp en buffé med pålägg: frukt, grönsaker, ost, matyoghurt... När alla får välja själva ropar ingen efter sylt. Eller koka ärtsoppa och servera pannkakor eller plättar till efterrätt, som traditionen bjuder. Fram med stekpannan bara! |
|